rustig-blijven-bakkertje

Het is bloedje heet vandaag. Vanochtend maar even een stukje gaan fietsen richting Scheveningen en terug. De buik begint na drie maanden niet sporten, maar wel lekker eten en veel drinken, ook behoorlijk uit de hand te lopen, dus daar moest ook maar eens wat aan gedaan worden…

Onderweg kwam ik nog een andere ondernemer tegen die in de import en export van kleding zit. Hij vertelde mij dat hij al zeven weken 0(!) ja echt 0 omzet kon draaien. En er lijkt ook geen einde aan te komen. Gisteren ook de protesten van de Nederlandse Horeca die ook door beginnen te krijgen wat voor een spel er gespeeld wordt.

Soms denk ik ook wel eens, ik verkoop de hele rotzooi en vertrek op de bonnefooi naar the middle of nowhere. Weg van social media, weg van TV en internet, weg van alle ellende en het gezeik… Probleem is echter waar naartoe dan? De hele wereld is ellende op dit moment, zo lijkt het wel. Maar soms ben ik het gewoon zat… maar dan ook echt zat… Ik ben er klaar mee. Waarom pikken we deze onzin? Ik kan er met mijn kop niet bij.

Gezond voor je mentale gesteldheid is al die ellende die dagelijks door je timeline heen stroomt in ieder geval niet. Misschien moeten we maar op vakantie… Maar ja… dat mag ook al niet!

Vandaag een stuk fietsen om het hoofd een beetje leeg te maken hielp al een beetje. Ik neem de rest van deze week dan ook vrij neem om de vele gedachtes die de rondte gaan te overdenken.

De wereld is gek geworden

Van die 1,5 meter onzin die niemand meer serieus neemt tot het lijkt wel het doelbewust slopen van de middenstand door politici wereldwijd. Ik zie ook om mij heen ondernemers die de vernieling in gejaagd worden en dat zijn harde verhalen om aan te horen…

En wat denken politici… ach dan drukt de centrale bank toch genoeg geld…

En centrale banken, het bankenkartel en de (r)overheid… Die werken met elkaar, die profiteren van elkaar en wij betalen de prijs…

We zijn compleet gek geworden dat we het allemaal nog pikken en accepteren. I am fucking done with it! Ik sluit het handelsterm, de social media, tv, laptop enzovoorts na vandaag tot en met zondag… Misschien worden we daar een stuk gelukkiger van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *