rustig-blijven-bakkertje

Beursje weer vandaag. Alweer is het tech wat de kar trekt. Zie ook onze favoriet NVIDIA op Wall Street. Voor het eerst door 400 dollar heen gebroken and counting… Onze andere favoriet op Wall Street Maxar gaat ook erg lekker nu 17 dollar and counting… Op naar de $25, maar hé wie ben ik.

Banken en andere gebruikelijke baggerfondsen zoals ArcelorMittal, Air France-KLM en Wereldhave doen het weer eens ruk… Maar daar zijn het dan ook de namen voor. En wellicht ook wat hoogtevrees. Want de de rally drijft louter en alleen op tech.

Shell staat nog gewoon op 14 euro en een beetje. Unies ook in de veertigers. Kon ik eindelijk dit jaar wat Heineken kopen tegen 75 euro… maar ook die herstelt niet echt. Nu 83 euro dus ook geen vetpot. We hadden al een deel verkocht, maar ach… So be it for nu. Goud en dus de goudmijnaandelen doen het top dit jaar.

Verder waren er weer 1,3 miljoen werklozen erbij in de VS. Suriname heeft geld tekort… Nou wellicht kan de president daar weer in z’n oude handeltje duiken om de begroting op orde te krijgen. Of zou die markt ook zijn ingestort nu we geen festivals meer hebben 🙂

Voor de new kids on the block… hang deze aan je muur. Geld verdienen kunnen we allemaal… Het is zaak om je drawdowns te overleven. Als je dat in orde hebt zit je goed. En ik kan het weten. Ik heb drie keer een drawdown niet overleefd… Risk management, Risk managent en nog eens fucking risk management.

Verder is het natuurlijk lachen gieren brullen om de opmerkingen van de NVM… Doet mij denken aan die Defensie minister van Irak die verkondigde dat er niks aan de hand was terwijl op de achtergrond de raketten van de Amerikanen Bagdad beschoten…

Full disclosure: Flow Traders is nog altijd mijn grootste individuele positie ook ik heb 1/3 van de max afgebouwd op 30 en een beetje.

De rest laten we lekker lopen. Mooie tent, verdienen goed geld nu. Maar ook in voor een market maker slechte tijden met weinig volatility was het handelshuis winstgevend. Fundamenteel beoordelen is meer mijn ding dan indicatoren op grafieken, maar hé ieder zijn ding.

Nog een beetje humor om te lachen om deze dag mee door te komen.

Het is allemaal niet heel spannend op de opening van Wall Street. Doe rustig aan, Q2-cijferseizoen komt er aan en de verwachtingen lijken hooggespannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *