Het is Quadrupple Witching Day en dat betekent naast bier in het beurscafé ook dat de maand en kwartaalopties expireren. Josh legt hieronder uit waarom dat zo’n interessante dag is op de beurs.

Dan terug naar Wirecard, want ook vandaag gaat het aandeel door het putje. De CEO heeft ontslag genomen… die voelt de bui al hangen… en ook de accountants staan er niet goed op. De gehele nettowinst van 2012 tot 2018 vertegenwoordigd bij elkaar opgeteld de €2 miljard die nu mist…

Ik blijf weg van bedrijven waar een zwem van fraude omheen hangt. Dat zal ik ook altijd blijven doen. Imtech is mijn voorbeeld waarbij ik zag hoe beleggers fortuinen verloren met een bedrijf dat kapot ging door fraude. Wanneer het vertrouwen eenmaal weg is, komt het niet meer terug. Beleggers in de aandelen zagen geen cent terug.

Weer een bewijs dat bankanalisten bijna allemaal zaten te slapen…

Grafiekje erbij… Alhoewel de streep nog verder naar beneden gaat…

De Financial Times en hun journalisten hebben fantastisch stand gehouden. Zelfs de Duitse beurswaakhond probeerde de FT juridisch aan te pakken. Persoonlijk volg ik ook veel van de FT journalisten op Twitter. Ze zijn gewoon goed en het is vrijdag dus een pluim voor de FT journalisten en ze hebben vaak nog interessante charts ook:

Is wel zo…

Het is vrijdagmiddag dus humor kan niet ontbreken 🙂

Yank van de Dag

De Yank van de Dag is vandaag…

Oké fogs! Succes met de opening Wall Street. Pas op deze Quadrupple Witching Day en een dagje niet handelen is ook prima. Trek een biertje open en zet een Joe Rogan Podcast aan of iets. Cheers en enjoy the weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *