Er is een gezegde op Wall Street dat deze markt het beste omschrijft van allemaal: “There is nothing like price to change sentiment.”

En waarom kom ik hierop? Nou… in maart wilde niemand aandelen hebben… en in augustus lijkt the Sky weer the limit…

En deze verandering heeft alles te maken met de koersen op de borden.

Tja, als u de Nasdaq bekijkt, dan gaat het allemaal fantastisch… bekijkt u andere indicatoren… dan is het zeg maar wat minder fantastisch allemaal…

De Yanken zijn massaal aan het verbouwen en doe het zelven geslagen…

Ook de Walmart doet het uitstekend qua resultaten..

Even een deksel op de neus voor de ETF’s kopen, want goede spreiding roepers… U bent af…

Risico is alles… en ook aandelenselectie is nog nooit zo belangrijk gebleven als in 2020. En daarom is spreiding ook weer zo belangrijk. Weten wat er in je portefeuille zit zodat je vertrouwen hebt in de posities. Neem mijn eigen kooplijstjes. Had je alleen meegedaan met Shell, Heineken, HAL Trust en Total Produce… ja, die doen eigenlijk allemaal vrij weinig of het zelfs slecht. Had je alleen meegedaan met NVIDIA, Intuitive Surgical, Google, Microsoft, Bitcoin, goud en de goudmijnaandelen, zilver callspread en short Air France-KLM heb je een briljant jaar…

Koop ook de bedrijven die je kent… Iedereen kent Google, Microsoft, goud en NVIDIA (en als u een aandeel niet kent, ga er dan over lezen). Als ik scheef zit heb ik meestal iets over het hoofd gezien of gemist en dat is altijd een groot risico. Ken de bedrijven in je portefeuille, ken hun businessmodel, weet waar de risico’s zitten en waarom je het bedrijf in porto hebt.

BTW, even tussen ons… precies om wat ik hierboven schrijf snap ik niet dat mensen in banken beleggen… Banken zijn blackboxen. We weten niet of de waardering van de balans klopt of niet. De markten zeggen in ieder geval van niet, want in Europa handelen alle banken dik onder de boekwaarde…

De Leestip

Dit is een nieuwe voor mij. Victor Niederhoffer op Twitter. Voor wie Niederhoffer niet kent, hij is een legendarische handelaar en heeft een fantastisch boek geschreven: The Education of a Speculator.

Een must read voor een ieder die mij ook bericht met “Wat moet ik lezen?”. De Market Wizards serie, Jesse Livermore Boy Plunger en uiteraard kan The Education of a Speculator niet in dit rijtje ontbreken. Misschien moet ik daar eens een leuk artikel aan wijden. Interessante boeken over beleggen en speculeren…

Ik kan u wel verklappen… er zit 0 Nederlandse literatuur tussen, want boeken over beleggen en handel zijn gewoon veel beter in het Engels. Mocht u daarvan schrikken, wees gerust. Ik heb ook mijn eerste Engelse finance boeken met Google Translate op schoot gelezen… en ja, dat duurt wat langer… Maar je gaat het beter begrijpen en na een tijdje gaat het vloeiend.

Waar het eerste boek een struggle was, ging de tweede al een stuk beter en uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar om in een week tijd twee Market Wizards boeken uit te lezen zonder translate nodig te hebben. Nu was ik ook mijn telefoon kwijtgeraakt – lang verhaal – en had ik dus geen Google Translate… maar ook geen afleiding.

Ruim voor de opening Wall Street al klaar en toch zo’n verhaal, de flow is terug en dat is fijn. Succes vandaag en probeer er weer iets moois van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *